Header image  
   

 
Tillbaka

 

Välkommen till Bio Smultronstället

Falun Folkets Hus

Biljettpris 90 kr pensionär/studerande 80 kr

 

"HALLÅ HALLÅ"
Annand Påsk Mån 21/4 kl 16.00 Tis 22/4 kl 18.30
Drama, Komedi 1 timme 38 minuter

En gång var det Disa och Laban och deras två barn. Men nu har Disas man skaffat en ny kärlek, nya kläder och en helt ny framtid, medan Disa fastnat i ett liv satt på vänt. Men så dyker en babblande sjubarnspappa från Grycksbo upp på biblioteket. En ilsken patient vaknar till liv på jobbet. Och en ny kampsport kommer till stan. Plötsligt tar livet en annan vändning.

En varm komedi om kärlek och uppror i hjärtat av Dalarna av Maria Blom som gjorde Masjävlar.

"ATT SKILJAS"

Ons 9/4 kl 18.00 OBS! tiden Sön 13/4 kl 18.30

Karin Ekberg, Sverige, 72 minuter

Kan man slänga brudklänningen i en container? Vad gör man med kristallglasen ingen vill ha? Att skiljas av Karin Ekberg är en tragikomisk dokumentär som skildrar de allra sista akterna i ett långt äktenskap. En film om att trevande söka en början i det som – äntligen och tyvärr – är slut.

Efter 38 år tillsammans ska Karins föräldrar plötsligt skiljas. Från varandra och från huset där de bott i ett kvarts sekel. Stämningen är spänd när de möts på helgerna för att dela upp alla saker. Karins mamma har redan börjat sitt nya liv i en ny lägenhet och dansar genom vardagsrummet med en osynlig kavaljer medan Karins pappa fastnar i minnen i det stora huset som ekar allt tommare. Men den oundvikliga flytten sätter saker i rörelse och innan ett år passerat tar även hans liv en helt ny riktning.

"DET FÖRFLUTNA"
Annand. påsk Mån 21/4 Ons 23/4 kl 18.30
Drama 2 timmar 10 minuter

Efter sin separation från Marie bor Ahmad sedan fyra år i Teheran, men återvänder på Maries begäran till Paris för att slutligen skriva på skilsmässohandlingarna. Det visar sig att Marie är på väg att gifta om sig. Under sitt korta besök upptäcker Ahmad att allt inte står rätt till i Maries relation med dottern Lucie. Ahmads ansträngningar att förbättra förhållandet avslöjar snart en hemlighet från deras förflutna.

Marie spelas av Bérénice Béjo, som för sin rolltolkning vann priset för bästa kvinnliga skådespelare i Cannes 2013. Det förflutna är Irans bidrag till Oscarsgalan 2014.

"PHILOMENA"
Sön 13/4 kl 16.00 Ons 16/4 kl 18.30
Drama 1 timme 38 minuter

Den cyniske journalisten Martin Sixsmith blir kontaktad av en kvinna vars mamma Philomena helt nyligen avslöjat en tung hemlighet hon burit på i över 50 år. Som tonåring födde hon en son utanför äktenskap på ett strikt religiöst Irland. Hon fick behålla honom i tre år, men sedan togs pojken ifrån henne och såldes till ett amerikanskt par. 

Philomena förbjöds att någonsin söka upp honom. Några år senare flyttar Philomena till England där hon gifter sig och bildar familj. Men med sig i djupet av sitt hjärta har hon minnet av sonen hon i unga år tvingats lämna bort. Philomena behöver nu Martins hjälp att finna honom. Tillsammans beger de sig till USA.  Sökandet efter en försvunnen son blir början på en oväntad vänskap.
Oscarnominerade Stephen Frears (The Queen) är tillbaka med en verklighetsbaserad historia om sökandet efter en förlorad son berättad med stor värme och glimten i ögat.

 
OM DET ÄR NÅGRA FRÅGOR
bio@masmedia.se eller 070 - 582 58 13